DLD004 - Verkorte Smokkel- en Commiezen route met koffietafel

Prijs bij minimaal 30 personen vanaf € 19,00 p.p. all inclusive

 

De grensstreek bij Rekken en Oldenkott tussen Nederland en Duitsland heeft iets mysterieus. In 1992 verdween de grenscontrole tussen Nederland en Duitsland. Voor de bewoners aan de grensstreek was smokkelen heel gewoon. Smokkelde jezelf niet, dan wist je er wel van. Kon je de eindjes maar net aan elkaar knopen? Dan was smokkelen een manier op het op te lossen. Niet geheel zonder gevaar trouwens. Smokkelaars bedachten elke keer weer iets nieuws om de grenswachters om de tuin te leiden, maar die waren ook niet van gisteren en speelden daar handig op in. Dat levert heel veel spannende verhalen en grappige anekdotes op.

Programma:

Vanaf uw woonplaats rijdt u met uw eigen touringcar via Enschede naar het 8 km verder op gelegen Dorfgasthof Wissing, Alstätte-Ahaus. Het vriendelijke personeel heeft de tafels al ingedekt. Gelegenheid voor een aperitiefje en om 12.45 uur wordt het tijd voor de koffietafel met diverse broodjes en brood van de warme bakker, roomboter, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetigheid en jam, zelf gemaakte kroket en zoveel koffie, thee of melk als u wilt. Onze gids staat al bij de bus als u om 14.00 uur instapt voor de 2 uur durende smokkel- en commiezenroute langs de Berkel. Hij zal u van het begin tot het einde boeien met zijn prachtige verhalen en anekdotes over de Duits/Nederlandse bewoners. U komt langs gehuchten, kroegjes, grenspalen, kappelletjes, smokkelweggetjes en commiezen huizen. Uniek is het veengebied “Zwilbrocker Venn”. Dit is de noordelijkste plek in Europa waar zachtroze Flamingo’s in het voorjaar neerstrijken om te broeden. Ook brengt u een bezoekje aan de 300 jaar oude, prachtige barokke kerk gewijd aan Franciscus van Assisi. De bijnaam is de “barokke parel van het Munsterland”. Al met al een onvergetelijke middag die u langs weggetjes en gehuchten heeft gebracht waar u nog nooit geweest bent en van gehoord hebt. Als we tegen 16.15 uur terug zijn bij Dorfgasthof Wissing is er nog tijd voor een consumptie. Dit kan bij mooi weer op het terras. Om 17.00 uur vertrekken we weer naar huis en kunnen we terugkijken op een bijzonder mooie dag.

 

N.B. Indien u het Biologisch Station wilt bezoeken met de 20 minuten durende film, die een heel jaar uitbeeldt van het Zwillbrocker Ven met het broeden van de Flamingo’s, is er een toeslag van € 2,50 p.p.

Inclusief:
  • Koffietafel met kroket;
  • Smokkel- en commiezenroute o.l.v. gids;
  • Bezoek barokke kerkje met uitleg;
  • i.p.v. koffietafel tussen de middag het Wissing 3 gangen rund of schnitzel diner toeslag € 6,- p.p.

Exclusief de kosten van het vervoer per touringcar.

Natuurlijk kan het programma, de tijden en de bovengenoemde verzorging met gebak, koffietafel en diner worden aangepast, zoals u het hebben wilt. Prijzen op aanvraag.


Contactformulier

Heeft u interesse in deze dagtocht? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.
De velden met een * zijn verplicht om in te vullen.


Aanhef*
Kies de gewenste aanhef
Voornaam*
Vul aub uw voornaam in
Achternaam*
Vul aub uw achternaam in
Organisatie
Vul aub uw achternaam in
Adres en woonplaats*
Vul aub uw adres en woonplaats in
Telefoonnummer
Vul aub uw achternaam in
E-mailadres*
Geef een geldig e-mailadres op
Datum dagtocht
Ongeldige invoer
Aantal personen*
Geef aub het verwachte aantal personen op
Opmerkingen / Extra info
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Kopie van uw aanvraag ontvangen?
Ongeldige invoer